Servisne informacije     | 07.02.2023. 13:39 |

Sutra oblačno sa slabim snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Pretežno oblačno vrijeme danas je u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U ostatku zemlje je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -17; Ivan Sedlo i Sokolac -6; Srebrenica -3; Sarajevo i Tuzla -2; Bihać i Bugojno -1; Bijeljina, Doboj, Livno, Zenica i Zvornik 0; Gradačac i Sanski Most 1; Banja Luka i Prijedor 2; Drvar 3; Mostar, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 4 i Neum 7 stepeni.

U Bosni i sjeveru Hercegovine sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0 (nula), na jugu do 6 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -8, a najviša dnevna oko -4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U nižim područjima Bosne kiša i susnježica, a u višim područjima snijeg

Nakon apsolutnog maksimuma temperatura zraka, od sutra porast naobake, kiša i pad temperatura

U BiH sutra sunčano, na sjeveru Bosne i do 32 stepena Celzijusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta