Bosna i Hercegovina     | 06.03.2023. 13:44 |

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH u Ljubuškom

FENA Saopćenje, Foto/ Asocijacija Mostovi prijateljstva

LJUBUŠKI, 6. ožujka (FENA) - Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH zajedno s Medžlisom IZ Ljubuški u nedjelju je organizirala manifestaciju U susret Ramazanu i povodom Dana neovisnosti BiH u naselju Gožulj u Ljubuškom.

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH već godinama organizira posjete povratničkim naseljima gdje za povratnike organizira kulturno-umjetničke programe koji promoviraju prijateljstvo, suradnju i promociju pozitivnih vrijednosti kulture i tradicije bosanskohercegovačkih naroda.

Na prostoru objekta Kiraethane na Gožulju za prisutne mještane-povratnike Bošnjake organiziran je  program u kojem su sudjelovali partneri: KUD Mošćanica-Zenica, GUD FIligran-Zenica, Hor Mostova Prijateljstva, vokalni solisti Omer Kadrić, Hajrudin Halać, Hanah Žerić, Fikreta Kadrić, Samed i Muhamed Pašalić i muzičar Semir Palić.

Kako se navodi, predstavili su se domaćinima s bosanskim narodnim igrama, sevdalinkama i ilahijama.

Ukupno je bilo 40 sudionika u programu.

"Ponosni smo na naš kolektiv i ekipu koja odlično i profesionalno ali uz velike emocije i radost realizira kulturne programe širom Bosne i Hercegovine gdje god se nalaze heroji Bosne i Hercegovine - naši povratnici", priopćili su organizatori.

Domaćini bili su glavni imam Medžlisa IZ Šemso ef. Germić i predsjednik Medžlisa IZ Ljubuški Mumin Elezović sa svojim suradnicima.  

Pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH. 

U općini Ljubuški prije agresije na BiH živjelo je 1.600 Bošnjaka. Nažalost u Ljubuškom trenutno živi oko 300 Bošnjaka. Povratnicima je potrebna svaka vrsta podrške. Mi smo svojim dolaskom pokazali koliko volimo i poštujemo povratnike. Ovo svakako neće biti naša jedina posjeta Ljubuškom, stoji u priopćenju. 

Također, u Ljubuškom su bili i članovi planinarske grupe BiH Exploreri koji su planinarili na području Ljubuškog i koji su nam se na kraju i pridružili tijekom realiziranja programa. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Karavan prijateljstva' - Uspon na dva vrha i posjeta znamenitostima Turske

Bratimljenje sela Mošćanica iz BiH sa selom Güllübahçe iz Turske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu