Servisne informacije     | 24.03.2023. 07:01 |

Kolovoz pretežno suh, promet vozila pojačan u gradskim centrima

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Kolovoz je jutros pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima. Iz IC BiHAMK-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac-Olovo dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije