Ekonomija     | 30.03.2023. 12:51 |

Od ideje do pobjede –m:tel nagradio pobjednika Regionalnog app izazova

FENA Promotivni tekst, Foto/ m:tel

BANJALUKA, 30. marta (FENA) - Nakon uspješno održanog državnog app takmičenja u izradi aplikacija za mobilne uređaje, koje za učenike srednjih škola već šest godina zaredom organizuje kompanija m:tel, najboljih pet timova imalo je priliku učestvovati na rgionalnom app izazovu u organizaciji Telekom Srbija grupe, odnosno Telekoma Srbija, m:tel-a BiH i m:tel-a Crna Gora. Ove godine, Regionalno takmičenje je održano online, 16. marta, a domaćin je bio m:tel BiH.

Pobjednička aplikacija „Digitalni farmer“, čiji je autor učenik Kenan Mahmutagić iz Gradiške, dokaz je da nijedan uspjeh ne dolazi slučajno, da naši srednjoškolci imaju znanja i volje i da itekako mogu da pokažu svoje potencijale.

Predstavnici kompanije m:tel su ovim povodom posjetili Tehničku školu u Gradišci, kako bi Kenanu i njegovom mentoru prof. Mladenu Vidoviću, dodijelili vrijednu informatičku opremu – laptope.

„Veliko je zadovoljstvo kada upravo učenici iz BiH dobiju ovako vrijedne nagrade, te kada imaju priliku da svoje talente, ali i vrijeme iskoriste za rad na ovakvim i sličnim projektima koji promovišu znanje“, naglasila je Sandra Stanić, glavni saradnik za društvenu odgovornost kompanije m:tel, te je istakla i zadovoljstvo zbog činjenice da se sve mlađi i sve talentovaniji srednjoškolci prijavljuju na ovaj konkurs što govori o velikom interesovanju za takmičenje i sve većoj potrebi da mladi budu podržani na svom putu ka ozbiljnoj programerskoj karijeri.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Siguran NET - vaš štit protiv virusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta