Servisne informacije     | 01.04.2023. 09:13 |

Narednih dana oblačno s kišom i snijegom

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - U nedjelju, 2. aprila, bit će pretežno  oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslijepodne i tokom noći. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U ponedjeljak, 3. aprila, u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini prijepodne sa sunčanim razdobljima. U Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. U večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak snijeg iili susnježica su mogući i u nižim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 16 stepeni.

U utorak, 4. aprila, oblačno sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na sjeveru Bosne se očekuje prelazak snijega ili susnježice u kišu. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren, a u ostatku zemlje slab, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 7 do 13 stepeni.

U srijedu, 5. aprila, pretežno  oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama, povremeno, sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom