Najave     | 05.04.2023. 10:24 |

Biskup Franjo Komarica gost tribine u Zagrebu

FENA Saopćenje, Foto/ Hrvatska paneuropska unija

BANJA LUKA, 5. travnja (FENA) - Banjolučki biskup mons. dr. sc. Franjo Komarica bit je jedan od sudionika tribine u Zagrebu na kojoj će se predstaviti projekt Kuća susreta "Marija Zvijezda" i Europski centar za mir i suradnju u Banjoj Luci.

 

Tribina, koju organiziraju Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Napretkov kulturni centar i Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine "Prsten", bit će održana u četvrtak, 13. veljače, u 18 sati u Hrvatskoj paneuropskoj uniji u Zagrebu.

O projektu će govoriti i predsjednik Hrvatske paneuropske unije prof. dr. sc. Pavo Barišić, a u ime organizatora nazočnima će se obratiti i predsjednik Udruge "Prsten" Pavo Zubak i dopredsjednik HKD-a Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić.

Voditelj tribine je glavni tajnik Hrvatske paneuropske unije Vanja Gavran.

Kuća susreta "Marija Zvijezda" i Europski centar za mir i suradnju otvoreni su u bivšem trapističkom samostanu u Banjoj Luci 20. rujna 2020. godine.

Misija ovoga centra je okupljanje europske mladeži i drugih zainteresiranih građana na susrete, razgovore, predavanja, obilaske povijesnih i kulturnih mjesta, vježbanje u dijalogu i razumijevanju, uspostavljanju kontakata i gradnji mostova među ljudima, narodima, zemljama, religijama, svjetonazorima i kulturama, priopćio je organizator.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Zagreb: Zapriječio im put, pucao u zrak pa oteo automobil

Objavljen roman Thomasa Manna "Buddenbrookovi"

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana