Bosna i Hercegovina     | 06.04.2023. 10:17 |

Bećirović: Pobijedila je ideja Sarajeva, BiH i zajedničkog života (VIDEO)

FENA Foto: Amer Kajmović

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio je danas da će Sarajevo i BiH iz godine u godinu biti sve jači, te da su oni koji nasrću na BiH osuđeni na propast i da sigurno, prije ili kasnije, idu na "smetljište historije".

Nakon što je položio cvijeće na spomenik Vječna vatra u Sarajevu, Bećirović je građanima i građankama glavnog grada BiH čestitao 6. april, Dan grada.

- Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma, a 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata. Ideja Sarajeva je pobijedila, ideja BiH je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila – istakao je Bećirović.

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

Cvijeće će biti položeno i na mezarju Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku, te Spomen-parku Vraca. 

Preuzmite VIDEO

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović razgovarao s ambasadorima Turske, Mozambika, Meksika i Kolumbije o rezoluciji o Srebrenici

Bećirović s predsjednikom GS UN-a: Usvajanje rezolucije će voditi ka istinskom pomirenju i izgradnji trajnog mira

Bećirović nastavlja neumorno, iduće sedmice obraća se Vijeću sigurnosti UN-a

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli