Bosna i Hercegovina     | 13.04.2023. 12:15 |

HKD Napredak priredio uskrsni koncert u mostarskoj katedrali

FENA Saopćenje, Foto/ HKD Napredak

MOSTAR, 13. travnja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Glavna podružnica Mostar uz sudjelovanje Katedralnog mješovitog zbora Marija i Škole pjevanja Belcanto, u srijedu, 12. travnja, u mostarskoj Katedrali Marije Majke Crkve priredio je uskrsni koncert.

Uoči koncerta prigodnim riječima obratio se katedralni župnik don Josip Galić riječima zahvale HKD-u Napredak i Katedralnom mješovitom zboru, te školi pjevanja Belcanto što su za vjernike i sve one koju su došli na koncert priredili ovaj glazbeni događaj, priopćeno je iz Društva.

Don Dragan Filipović, koji je i vodio program i predstavio izvođače, poručio je kako kroz školovanje mladih Mostar dobiva odlične glazbenike koji u nedostatku posla i gradskog simfonijskog orkestara odlaze u neke druge sredine oplemenjujući druga mjesta.

Predsjednik HKD-a Napredak Mostar Miroslav Landeka, čestitavši Uskrs uime Središnje uprave Društva u Sarajevu i mostarske glavne podružnice, istaknuo je dobru suradnju s Katedralom, a rezultat te suradnje bio je i Napretkov korizmeni, te uskrsni koncert.

U svečanom uskrsnom ozračju na koncertu su nastupili renomirani Katedralni mješoviti zbor Marija, čiji je voditelj don Dragan Filipović, orkestar profesora i učenika Glazbene škole Ivana plemenitog Zajca iz Mostara pod ravnanjem maestra Filipa Miloševića.

Pod vodstvom Monije Jarak Mikulić nastupili su zbor Belcanto i solisti koji djeluju pri školi pjevanja Belcanto, a to su Marija Haubrich, Rafael Sakić, Josipa Bradarić, Sanja Boban, Filip Šantić, Ivan Raič, Stefan Ajvaz i Mila Boras. Kao solistice nastupile su dvije učenice Glazbene škole Ivana plemenitog Zajca, Sara Krtalić i Mia Anić.

Na koncertu su sudjelovali i Napretkovi stipendisti, mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić i baritoni Danijel Perić i Tomislav Perić, a na programu su se našle uskrsne skladbe u novim aranžmanima i orkestracijama koje potpisuju don Dragan Filipović i Filip Milošević.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Napretkov svečani božićni koncert upriličen u Mostaru

Suradnja različitih sektora i struka ključna za pružanje cjelovite podrške osobama s teškoćama

Okrugli stol o izazovima edukacijske rehabilitacije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel