Sport     | 23.04.2023. 23:02 |

Autogol Zeljkovića odlučio mostarski derbi

FENA Roland Grabovac, Foto: Emanuel Soča

MOSTAR, 23. travnja (FENA) - Pobjedom u gradskom derbiju nad Veležom 1:0 Zrinjski je došao na milimetar od osvajanja novog naslova prvaka BiH.

Bila je to utakmica u kojoj je Zrinjski bio bolji u prvom poluvremenu, Velež u drugom, a na kraju je još jednom presudila brutalnu učinkovitost Plemića, koji su tako došli do svoje 16. uzastopne pobjede u svim natjecanjima.

Jedino pogodak na utakmici pao je u 25. minuti nakon pogreške Veležove obrane koja je izgubila loptu pred svojim kaznenim prostorom. Šutirao je Tomilav Kiš, a lopta se odbila od Samira Zeljkovića i završila u golu.

U nastavku su domaći odigrali puno odlučnije, imali su nekoliko dobih perioda igre, posebice sredinom drugog dijela kada su Rođeni propustili dvije velike prilike.

U 67. minuti je Nermin Haskić pogodio vratnicu, a u 75. minuti šut Nemanje Anđušića na gol-crti zaustavio je jedan igrač Zrinjskog.

Utakmica je tako završila pobjedom Zrinjskog 1:0 i momčad Krunoslava Rendulića već sutra može i matematički osigurati obranu naslova prvaka, ako u posljednjem susretu 27. kolu Premijer lige BiH Borac ne pobijedi Igman.

Na ljestvici Zrinjski sada ima 66 bodova, Borac je drugi s 46 bodova i utakmicom manje, slijede Željezničar (42), Sarajevo (42), Velež (41), Široki Brijeg (41) itd.

U zoni ispadanja su Leotar s 26 i Sloboda s 25 bodova. Tik iznad crte je Igman s 26 bodova i boljom gol-razlikom od Leotara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo