Bosna i Hercegovina     | 25.04.2023. 15:58 |

Donacija Hemofarma - Podrška za još 15 zdravstvenih ustanova u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Hemofarm

BANJA LUKA, 25. aprila (FENA) - U okviru akcije “Superheroji” od prodaje Hemofarmovih probiotika prikupljena su sredstva od 46.000 KM koja su upotrijebljena za podršku rada porodilišta i pedijatrijskih odjeljenja u 15 zdravstvenih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević je kazao da, vođeni misijom kompanije da brinu o zdravlju ljudi, njihovi Superheroji su od vremena pandemije Covida, do danas, pružili podršku kroz medicinsku, zaštitnu i ostalu opremu za ukupno 39 zdravstvenih ustanova u BiH.

- U godini kada obilježavamo 20 godina fabrike u Banja Luci, osigurali smo značajna sredstva i za podršku porodilištima u zemlji. Ponosan sam što su Hemofarmovi Superheroji prepoznati i priznati od građana i zajednice, bez čijeg povjerenja u nas i ono što radimo, ovo ne bi bilo moguće - kazao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Podrška koja se sastoji od stolova za presvlačenje beba, posteljina, dužinomjera, ginekološke stolice, te vaga za bebe i proizvoda iz portfolija Hemofarma, raspoređena je u zdravstvene ustanove u Bihaću, Foči, Nevesinju, Travniku, Brčkom, Sarajevu, Gradišci, Mostaru, Doboju, Prijedoru, Tešnju, Trebinju, Zvorniku, Tuzli i Banjoj Luci.

U akciji Superheroji Hemofarm je kroz medicinsku, zaštitnu i ostalu opremu pružio, do sada, podršku za 39 zdravstvenih ustanova u zemlji u vrijednosti više od 170.000 KM - saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hemofarm - Podrška roditeljskim kućama u BiH

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu