Kultura     | 05.05.2023. 11:17 |

Modul memorije 2023 - Zbog Dana žalosti odgađa se predstava 'Brašno u venama’ 

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 5.maja (FENA) - Zbog Dana žalosti, odgađa se predstava “Brašno u venama” koja je trebala biti održana večeras u Fondu Memorijala na Kovačima. 

U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti zbog tragične pogibije osmero djece i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu. 

Kako je iz Modula Memorije najavljeno, u nedjelju će u kinu Meeting Point  biti održana bh. premijera dokumentarnog filma „Our Family Garden“, autorice Smirne Kulenović.  
 
Dokumentarac prati putovanje 100 žena iz Bosne, Srbije, Hrvatske i raznih evropskih država koje su se okupile u avgustu 2021. da posade 1.000 sadnica nevena u napuštenim ratnim rovovima na prvoj liniji odbrane na brdu Zlatište, iznad Sarajevo.  
 
Žene, koje su preživjele opsadu, odbacuju stalnu ulogu žrtve i umjesto toga biraju mir i solidarnost sa svim vrstama života u traumatiziranom ekosistemu.  
 
Kroz umjetničko-aktivistički projekt, film istražuje ulogu žene kao nositeljice novih promjena i mogućnosti ozdravljenja kako društva tako i okoline. Ulaz na film je slobodan. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta