Ekonomija     | 11.05.2023. 12:35 |

Novi ciklus Job Lab radionica Telemach fondacije za srednjoškolce počeo u Goraždu

FENA Promotivni tekst, Foto/ Telemach

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Novi ciklus edukacijskog programa Job Lab - vještine za budućnost, koji već tri godine zaredom organizira Telemach fondacija u saradnji s Inkubatorom društvenih inovacija Munja, započeo je u utorak u Goraždu.

U interaktivnoj radionici o temi jačanja svijesti o vlastitim potencijalima i sticanja znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje, učestvovalo je 40 učenika i učenica srednjih škola u ovom gradu. Među njima je i 18-godišnja Alma Kunovac.

- Radionica je protekla u ugodnoj atmosferi u kojoj smo dosta toga naučili i otvoreno razgovarali o različitim temama vezanim za našu karijernu budućnost. Job Lab mi je otvorio posve novu perspektivu da trebam konstantno težiti ka napretku u svakom segmentu svoje karijere, što je veoma inspirirajuće“, kazala je Kunovac.

Direktorica Telemach fondacije Maja Tursunović je istakla zadovoljstvo odzivom i aktivnošću mladih Goražda u Job Lab radionici.

- S obzirom na iskazanu znatiželju i potrebu za sticanjem ove vrste znanja, sigurni smo da će im učešće u ovoj radionici biti podsticaj da maksimalno iskoriste vlastite potencijale u budućem karijernom razvoju. Energija i ideje mladih su naša inspiracija, a mi nastojimo biti njihova podrška i putokaz na izazovnom putu kroz društvo znanja i brzih tehnoloških promjena. Rezultat strateške opredijeljenosti Telemach fondacije ka kontinuiranoj edukaciji, osnaživanju i usavršavanju mladih je i program Job Lab radionica, koje su za mnoge učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine bile temelj u izgradnji karijernih vještina i vjetar u leđa za prve poslove - istakla je Tursunović.

Job Lab zajednica trenutno broji više od 1.300 mladih i taj broj stalno raste. U Job Lab radionicama uskoro će moći učestvovati i srednjoškolci iz Doboja, Jablanice, Prozora/Rame, Kaknja i Bugojna. Najaktivnije učesnice i učesnike očekuje poseban poklon - studijska posjeta kompaniji Telemach BH. Više informacija o Job Lab programu i predstojećim aktivnostima može se vidjeti na web stranici kompanije Telemach, saopćio je Telemach.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kompanija Telemach BH predstavlja novi EON Video klub

Pobjednici GOOD HACKathona Telemach fondacije posjetili inovativni razvojni centar United Cloud

Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel