Ekonomija     | 15.05.2023. 11:54 |

Na sajmu industrije, građevinarstva i mašinstva više od 90 izlagača

FENA Darinka Mitrović, Foto: Profi Team

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Prvi međunarodni industrijski, sajam građevinarstva, mašinstva i metalske industrije  “Sarajevo industry fair - SIF 2023” bit će održan unutar kompleksa Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu od 18. do 20. maja u organizaciji agencija “Profi Team” i „Profi Light“ iz Sarajeva.

Sarajevo će tako ponovo biti sajamski centar iz  oblasti građevine, metalske industrije i mašinstva nakon skoro 15 godina pauze. Sarajevo Industry Fair je novi specijalizovani sajam organizovan na prostoru od 5.000 m2 zatvorenog prostora i  2.000 m2 otvorenog prostora, a na kojem će učestvovati više od 90 izlagača.

Tematski sajam obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

Među ostalim najavljeni su paneli o temama „Zeleni beton“ i ''Solarna energija-potencijal, sadašnjost i budućnost', a na sajmu će također postojati mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiocima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu