Regija     | 26.05.2023. 19:35 |

Hrvatski silovatelj psa u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji

FENA Agencije, Foto/ ilustracija

ZAGREB, 26. svibnja (FENA) - Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), u odsutnosti osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja psa nedavno je uhićen, a prema neslužbenim podacima nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

 

 

Bjegunac s tjeralice, u vrijeme zločina zaposlen u Europskom parlamentu, uhićen je prije nekoliko dana u Njemačkoj, prenijela je Hina. 

Ivanišević je u rujnu 2021. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem su se zlostavljanja događala od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost.

Presudu Općinskog kaznenog suda, pozdravila je udruga Prijatelji životinja, navodeći da je sutkinja spasila pravdu i ugled Hrvatske jer je spriječila da slučaj zbog legalne opstrukcije obrane ode u zastaru.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Puhovski: U srijedu navečer ni približno se neće znati konačni rezultat

Od ponoći u Hrvatskoj na snazi izborna šutnja

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'