Bosna i Hercegovina     | 02.06.2023. 17:39 |

Lendo primio novog člana ANUBiH Kenana Arnautovića

FENA Saopćenje, Foto/ kabinet poptredsjednika FBiH

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo održao je danas sastanak sa prof. dr. Kenanom Arnautovićem, novim članom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

 

Arnautović je informisao potpredsjednika Lendu da je nedavno, jednoglasno na preporuku Medicinske sekcije Akademije primljen u najprestižniju naučnu instituciju u našoj zemlji, Akademiju nauka i umjetnosti BiH, te da mu je, pored članstva u brojnim američkim i svjetskim neurohirurškim asocijacijama i akademijama, članstvo u našoj Akademiji od posebnog značaja.

Potpredsjednik Lendo je iskazao zahvalnost  Arnautoviću što se, pored izuzetno impresivne neurohirurške karijere u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta nikada nije odrekao svojih korijena, svoje Bosne i Hercegovine, te su zajednički podvukli važnost i značaj naše dijaspore koja može i mora biti stavljena u funkciju promocije i jačanja naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine. 

- Dijaspora je izrasla u respektabilnu armiju vrlo uticajnih ljudi na polju nauke, kulture, politike, ekonomije, koji su dobro pozicionirani u društveno-političkim sistemima njihovih trenutnih država, koji ne zaboravljaju svoje bosanskohercegovačko porijeklo, koji redovno, 3-4 puta godišnje posjećuju razne krajeve naše države i koji su bezrezervno spremni da pomognu na putu izgradnje modernog, demokratskog bosanskohercegovačkog društva po uzoru na zemlje zapadne Evrope i ostatka razvijenog svijeta,  zajednički je konstatovano, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Refika Lende.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Lendo: Naša obaveza je da širimo istinu o genocidu u Srebrenici

Lendo: Napad na Osmana Mehanovića je još jedna posljedica politike vlasti entiteta RS

Klub Bošnjaka pozvao poslanike da danas ne glasaju za imenovanje Vlade FBiH (VIDEO)

Promo

Kompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje, donirali sredstva za adaptaciju učionice na PMF-u

Poziv generaciji Z da se pridruži projektu "Čista umjetnost"

IPhone 15 od danas u M:telovoj ponudi