Kultura     | 06.06.2023. 19:58 |

Mostarski ljetni dani započeli koncertom 'Dalmacija u Mostaru'

FENA Mladenka Krilic, Foto: Mladenka Krilić

MOSTAR, 6. lipnja (FENA) - Mostarski ljetni dani, koji će i ove godine proteći u znaku više desetaka kulturnih i zabavnih sadržaja, otvoreni su u utorak navečer koncertom "Dalmacija u Mostaru“, kojim Hrvatska glazba Mostar obilježava 134. rođendan.

Na programu koncerta, koji se održao na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače izvedena su djela dalmatinskih pjevača i kantautora: Vinka Coce, Harija Rončevića, Vice Vukova, Olivera Dragojevića, Zorice Kondže, Tedija Spalata, a pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze.

Kao solisti nastupili su Josip Aničić, Ivan Sušac i Josipa Medić, a gosti koncerta bili su Klapa Trebižat i Klapa Belcanto.

- Ovo je jedna nova manifestacija u Mostaru, a proizašla je iz ideje da kulturi dadnemo jednu dodanu vrijednost i okupimo sve predstavnike kulture u Gradu na jednom mjestu, odnosno pod jednu 'kapu'- istaknuo je mostarski gradonačelnik Mario Kordić uoči otvaranja Mostarskih ljetnih dana koji će se u Gradu na Neretvi održavati sljedeća tri mjeseca.

Kordić je ovom prilikom svim gostima i građanima koji će ovo ljeto provesti u Mostaru zaželio ugodno druženje kako večeras tako i narednih tri mjeseca, ističući kako se i ovom manifestacijom želi poslati iz Grada slika da je to prijestolnica, prvenstveno kulture.

Osim mostarskog gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave Grada Mostara, koncertu su nazočili i premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg te mnogobrojni građani Mostara i šire ali i glazbenici i gosti iz Herceg-Novog.   

U sljedeća tri mjeseca u Gradu na Neretvi održat će se niz kulturnih manifestacija, od koji su neke tradicionalne i održavaju se više desetljeća unatrag, a neke će to tek postati.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'