Najave     | 07.06.2023. 11:34 |

Promocija knjige za djecu „Tajni život muzeja“

FENA Saopćenje, Foto/ Muzej Žitomislić

MOSTAR, 7. lipnja (FENA) – U Muzeju Žitomislić u subotu, 10. lipnja, u 11 sati Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske predstavit će knjigu za djecu „Tajni život muzeja“, autorice Jelene Kojović Tepić i ilustratora Dragoslava Malinića.

Knjiga je prilagođena za djecu uzrasta od 5 do 12 godina. Poseban naglasak stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji su reprezentativni primjeri predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, s ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini Muzej savremene umjetnosti RS i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjigu će predstaviti viša kustosica Lana Pavlović, kustosica Isidora Banjac i PR Muzeja savremene umjetnosti RS Ena Mitrovski, najavili su organizatori.

U sklopu prezentacije bit će održana radionica „Budi i ti muzealac!“ za djecu uzrasta od 8 do 13 godina koja će trajati 90 minuta.

Kroz ovu radionicu sudionici će se upoznati s radom muzeja i muzejskih stručnjaka, kao i sa kolekcijom Muzeja savremene umjetnosti RS čije reprodukcije se nalaze u knjizi „Tajni život muzeja“.

Voditeljica radionice je kustosica Isidora Banjac.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izložba Mirka Kujačića u Muzeju manastira Žitomislić

„Tajni život muzeja“ predstavljen u manastiru Žitomislić

U Muzeju Žitomislić izložba radova s likovne kolonije 'Gacko-Klinje'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta