Bosna i Hercegovina     | 18.06.2023. 09:46 |

FENA organizira konferenciju o budućnosti medija u BiH

FENA Foto: FENA

SARAJEVO, 18. juni (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) u ponedjeljak 26. juna u Sarajevu organizira konferenciju „Medijske inovacije i trendovi“ u čijem će fokusu biti medijske slobode i oblikovanje budućnosti medija u Bosni i Hercegovini.

Na nekoliko panela medijski profesionalci, predstavnici akademske zajednice, novinarskih udruženja i regulatornih tijela razmatrat će niz aktuelnih pitanja koja utiču na sadašnjost i budućnost medija u BiH. Direktor FENA-e, Elmir Huremović ističe kako je više razloga za organizaciju ovakvog skupa te da se FENA kao odgovaran javni medij i vodeća novinska agencija u BiH odlučila na pokretanje šire rasprave o temama značajnim za medije i društvo u cjelini. 

-Kroz naše medijsko djelovanje, ali i stalnu komunikaciju s kolegama iz drugih evropskih agencija, uočili smo potrebu da unutar javnog prostora BiH otvorimo raspravu o izazovima koji stoje pred bh. medijima, a samim tim i društvom u cjelini. Od slobode govora, borbe protiv govora mržnje, društvene odgovornosti medija, preko zaštite autorskih prava medija i novinara do izazova koje donosi razvoj umjetne inteligencije, sve su to pitanja koja stoje pred medijskom zajednicom u BiH, ali i generalno u svijetu. Zbog toga se radujemo što su naš poziv za konferenciju prihvatili mnogi relevantni učesnici iz BiH, kao i naše kolege iz Evropske alijanse novinskih agencija, ističe Huremović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Huremović za BHT1: Otvaramo raspravu o problemima medija u BiH od kojih zavisi i budućnost ove profesije

Huremović otvorio Konferenciju 'Sloboda medija i oblikovanje budućnosti medija' (VIDEO)

Huremović otvorio Konferenciju 'Sloboda medija i oblikovanje budućnosti medija'

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli