Bosna i Hercegovina     | 06.07.2023. 08:55 |

Ministar Hadžović posjetio sportsku dvoranu u izgradnji u naselju Bijelo Polje

FENA Saopćenje, Foto/ Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a

MOSTAR, 6. srpnja (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović u pratnji člana projektantskog nadzora Alije Šunje obišao je u srijedu radove na izgradnji sportske dvorane u naselju Bijelo Polje.

 

"Nakon uspješno završenih objekata JU OŠ Zalik i JU OŠ Gnojnice, Vlada HNŽ nastavila je pozitivnu praksu izgradnje novih objekata. U skladu sa Proračunom HNŽ na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, kao i prethodnih godina, Vlada izdvaja 220.000 KM za izgradnju ili obnovu školskih objekata ili objekata za višenamjensku upotrebu, kao što je ova sportska dvorana u naselju Potoci. Stoga mi je zadovoljstvo vidjeti da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju predviđenim tempom i da će građani Mostara i HNŽ-a, uskoro, na raspolaganju imati kvalitetan objekat u kojem će se održavati kulturni, sajamski, društveni i ostali sadržaji koji zavrjeđuju pažnju javnosti", istaknuo je tom prigodom resorni ministar.

Član projektantskog nadzora Arhiv plus Alija Šunje kazao je da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju u najboljem redu.

"Što se tiče te dinamike, grubi građevinski radovi su pri završetku, nakon čega slijedi montaža čelične krovne konstrukcije i pokrivanje objekta. Uz ovaj dio poslova izvršili smo i pripremne radnje u smislu osiguranja objekta, koji se odnose na izgradnju potpornih zidova na istočnoj strani, kao i instalacione poslove u suterenskoj prostoriji. Kada je riječ o veličini objekta, ona iznosi 30x45 metra i imat će armirano-betonske tribine zajedno s galerijama, tako ćemo osigurati oko 600 mjesta za gledatelje. Nadam se da ćemo do kraja ove kalendarske godine, osim pokrivanja objekta, moći završiti znatan dio radova u smislu unutarnje obrade zidova, fasade, keramike, elektroinstalaciju, grijanje, instalaciju vodovoda i sl.", kazao je Šunje.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 18. prosinca 2020. godine, a izgradnja je počela u ožujku 2022. godine, podsjećaju iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a.  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Otvaranje Sportske dvorane 'Sport i zdravlje' na UNMO

Počeli pripremni radovi za izgradnju sportske dvorane u mostarskom naselju

Premijer Halilagić svečano otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu u Kladnju

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'