Ekonomija     | 29.07.2023. 09:25 |

Residence Inn by Marriott za kratke i duge boravke u srcu Sarajeva

FENA Kanita Aliagić, Foto: Almir Razić

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Residence Inn Sarajevo je prvi međunarodno brendirani hotel u Bosni i Hercegovini, otvoren 2014. godine. Ono što ovaj hotel izdvaja od drugih jeste posvećenost kulturi izvrsnosti u smislu pružanja najbolje usluge gostima. Hotel je u potpunosti nepušački, pet-friendly, a u podzemnoj garaži ima i punjač za električne automobile.

- Residence Inn je hotel predviđen, kako za kratke, tako i za duge boravke. Vizija brenda je da učini da se svaki gost osjeća kao kod kuće. To potvrđuju i recenzije naših gostiju – kaže asistentica za prodaju i marketing, Neira Habul Alađuz.

S tim u vezi, dodala je, Residence Inn Sarajevo je, u prvom kvartalu ove godine, među najbolje ocijenjenim Marriott hotelima namjenjenim za duži boravak, na području Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Sobe u hotelu su studio tipa, te idealne za boravak porodica sa djecom. Također, hotel ima na raspolaganju i smještajne jedinice prilagođene za boravak osoba sa poteškoćama u kretanju.

- U novije vrijeme afiniteti gostiju su drugačiji. Stoga Residence Inn sa ponosom može reći da se trudi izaći u susret svim zahtjevima koje gosti imaju. S tim u vezi, hotel je pet-friendly, što znači da odobrava boravak kućnih ljubimaca – naglasila je Habul Alađuz.

Također, istakla je, za goste koji putuju električnim automobilom u podzemnoj garaži hotela je veliki parking prostor, te mogu dopuniti svog električnog „ljubimca“.

Nakon pandemije koronavirusa, navela je Habul Alađuz, gosti sve više obraćaju pažnju na čistoću i higijenu. Stoga, hotel Residence Inn stavlja dodatni fokus na čistoću, te ističe da je potpuno nepušački i usmjeren ka održivom načinu poslovanja.

Premda je doručak za goste besplatan, sve sobe su opremljene i kuhinjom, za one koji žele da sami pripremaju obroke.

- Ono čime se hotel najviše ponosi jesu njegovi uposlenici, koji su uvijek na raspolaganju gostima i posjetiteljima hotela. Zahvaljujući usklađenosti s temeljnim vrijednostima Marriotta, kao i predanom angažmanu uposlenika, Residence Inn ostvaruje sjajne rezultate u pogledu čistoće, pružene usluge, kao i same lokacije hotela – poručila je.

Residence Inn Sarajevo smješten je u centru Sarajeva, u naselju Skenderija, na lijevoj obali rijeke Miljacke. U njegovoj blizini su kulturno-historijski objekti, obrazovne institucije, biciklistička staza, dječiji parkovi, oaze zelenila, mira, tišine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu