Servisne informacije     | 23.09.2023. 09:21 |

BIHAMK - Zbog kiše i mokrog kolovoza prilagoditi vožnju uvjetima na putu

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - U zapadnim krajevima i ponegdje na sjeveru i u centralnoj Bosni kolovoz je mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Meteorolozi za vikend najavljuju kišu u većem dijelu naše zemlje, pa je neohodno tokom vikenda vožnju prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba. 

Zbog održavanja biciklističke utrke u sklopu Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine danas od 12.00 do 15.00 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu M-17 od benzinske pumpe u Potocima do skretanja za Rujište, a moguće su i kraće obustave.

Na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15.00 do 21.00 sat moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07.00 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BIHAMK - Upozorenje vozačima na klizav kolovoz, odrone i smanjenu vidljivost

Na Bjelašnici jutros minus 10 stepeni, danas oblačno sa slabim snijegom prijepodne

BIHAMK - U većem dijelu Bosne pada snijeg i zadržava se na kolovozu

Promo

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije