Ekonomija     | 02.10.2023. 10:05 |

Dio novca od prodaje probiotika Hemofarm izdvaja za podršku roditeljskim kućama u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Hemofarm

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Kroz akciju pod nazivom „Kreni od sebe“, kompanija Hemofarm će do februara 2024. dio novčanih sredstava od prodaje probiotika izdvajati za nabavku opreme roditeljskim kućama u BiH u kojim borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji.

Direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević izjavio je da su djeca koja se bore s karcinomom i njihovi roditelji istinski heroji, a da je njihova borba za zdravlje ogromna, hrabra i svakodnevna.

- Za nas u Hemofarmu podrška zajednici je naša potreba i dio naše svrhe, jer naš primarni zadatak jeste briga o zdravlju ljudi. Ova kampanja spaja ljude u dobru, jer zajedno nismo kap, nego more - rekao je Urošević.

Pod okriljem udruženja „Srce za djecu“ i „Iskra“ u Bosni i Hercegovini, pri kliničkim centrima u Sarajevu i Banjoj Luci, djeluju dvije roditeljske kuće, a uskoro se očekuje i početak rada i treće kuće u Tuzli.

- Godišnje u BiH oko 100 djece oboli od neke maligne bolesti. Kada znamo da dječiji život nema cijenu onda je ova brojka ogromna. Zato, hvala svima koji pomognu da što lakše dođemo do bar jednog izliječenog djeteta - rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Predsjednik Udruženja roditelja “Iskra” Milan Berić istakao je da to udruženje, kroz boravak u Roditeljskoj kući, oboljeloj djeci pruža i psiho-socijalnu podršku, te mogućnost školovanja za osnovnoškolski uzrast.

- Hemofarmova podrška za nas znači mnogo, jer će se sredstva biti uložena u nabavku opreme koja je potrebna za svakodnevni život  u kući - naveo je Berić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hemofarm - 64 godine uspješnog poslovanja i razvoja

Hemofarm - Podrška roditeljskim kućama u BiH

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije