Bosna i Hercegovina     | 21.11.2023. 16:43 |

Više od 20 međunarodnih organizacija spremno na saradnju s Ministarstvom okoliša i turizma FBiH

FENA Saopćenje, Foto/ Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder danas je u Sarajevu održala sastanak s predstavnicima više od 20 međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, fokusiranih na podršku projektima u oblasti okoliša i turizma u Federaciji BiH, naveo je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću, pozivajući se na saopćenje resornog federalnog ministarstva.

Sastanak je potvrdio važnost ovih sektora te je izražena je odlučnost svih učesnika za uspostavljanje snažne saradnje.

- Tokom sastanka ministrica Pozder je podsjetila na dosadašnje aktivnosti ovog ministarstva te naglasila da su u proteklih nekoliko mjeseci usvojena dva ključna strateška dokumenta, Strategija zaštite okoliša FBiH i Strategija razvoja turizma FBiH. Također je istakla da je za uspješnu implementaciju od krucijalne važnosti saradnja svih relevantnih strana, uključujući i međunarodne partnere. Dodatno je istaknut rad na pripremi dva ključna zakona - o zaštiti prirode i o zaštiti zraka, kao i izmjena Zakona o upravljanju otpadom, čije se razmatranje očekuje uskoro na sjednicama Vlade Federacije BiH.

Kroz prezentaciju konkretnih projekata i aktivnosti koje Federalno ministarstvo planira implementirati u narednom periodu, međunarodne organizacije su izrazile spremnost za nastavak saradnje putem već dogovorenih modaliteta, što će doprinijeti efikasnijoj zaštiti okoliša i unapređenju turizma u Federaciji BiH, navedeno je u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel web shop - pravo mjesto za izbor vašeg novog telefona

Završene 14. Sportske igre mladih BiH: Najbolji putuju u Split na regionalno natjecanje

Naručite među prvima u m:tel-u: Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6