Ekonomija     | 05.12.2023. 14:55 |

Hemofarm u Banjoj Luci predstavio 'Stada Expo' multimedijalnu platformu

FENA Promotivni tekst, Foto/ Hemofarm

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Kompanija  Hemofarm predstavila je u Studenskom gradu u Banjoj Luci jedinstvenu "Stada Expo" multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju.

Riječ je o multimedijalnoj izložbi Stada grupe koja, kroz interaktivnu i održivu prizmu, prikazuje proizvodne procese u farmaceutskoj industriji, te na edukativan i inovativan način kombinuje nauku, tehnologiju, a prije svega, ljude koji stoje iza čitavog procesa.

"Stada Expo" svoj evropski put započeo je u Vršcu, nastavio kroz Rumuniju i Crnu Goru, da bi ovogodišnju turneju završio u Banjoj Luci.

Direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević izjavio je da je Hemofarm farmaceutski lider u zemlji i regionu, ali ujedno i jedan od lidera održivog razvoja.

- Štedimo resurse, konstantno unapređujemo procese, ali prije svega brinemo o zdravlju ljudi i lokalnim zajednicama. Sve to prikazano je kroz ovaj jedinstveni projekat na mjestu gdje je budućnost, a to je banjalučki univerzitet. Nadamo se da ćemo motivisati svakog pojedinca da zajedno koračamo prema održivoj budućnosti, a postoji li bolje mjesto za to od mjesta znanja - rekao je Urošević.

"Stada Expo"je modularna izložbena platforma koja se sastoji od četiri specijalno prilagođena korištena kontejnera. Svaki je prešao više od dva miliona kilometara i posjetio više od 20 zemalja, a kroz ovaj projekat svi su dobili novu šansu. To je  najbolji primjer održivosti. Kontejneri su opremljeni najsavremenijim tehnologijama, od virtuelnih naočara, displeja osjetljivih na dodir do hologramskog prikaza ljudskog tijela. 

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj banjalučkog Univerziteta prof. dr Aleksandar Ostojić naveo je da Univerzitet ide u korak sa savremenim trendovima, te da su uvijek otvoreni za nove ideje i projekte za sadašnje i buduće studente.

- U prilog tome govori i 'Stada Expo' koji, između ostalog, prikazuje i lični doprinos svakog od nas društvu i životnoj sredini. Uvjeren sam da ovi mladi ljudi, naši studenti,  to shvataju i da planeti i društvu mogu ponuditi više nego što su ponudile ranije generacije. Jedan od primjera jeste i naš univerzitet u kojem se odvija jedan cijeli proces održivosti, od botaničke bašte, preko zadržavanja najboljih kadrova, što predstavlja komponentu socijalne održivosti, do stalnog rasta i razvoja iz domaćih i međunarodnih fondova što predstavlja osnovu ekonomske održivosti - rekao je Ostojić.

Stada grupa, u okviru koje posluje Hemofarm, objavljivanjem prvog globalnog izvještaja o održivom razvoju, pokazala je posvećenost ovoj životno i civilizacijski važnoj temi. Nedavno je objavljen 11. po redu Hemofarmov i drugi Stadin Izvještaj o održivom razvoju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Promo

Fantastična ponuda za najbrže - Xiaomi 14 sa Redmi Pad tabletom na poklon

Trivan: Uspešnost m:tel-a ključna je za rast cele privrede

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3