Servisne informacije     | 08.12.2023. 07:12 |

BiHAMK - Oprez zbog poledice, magle i odrona

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - U Bosni i Heregovini jutros moguća poledica na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima zbog niskih temperatura.

Magla smanjuje vidljivost na širem području: Bihaća, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Kladnja i Banovića, Bugojna i Travnika. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Od jučer u 15:55 sati preko graničnog prelaza Orašje-Županja uspostavljeno je saobraćanje za sve kategorije vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima

Addiko Bank: Odobrenje kredita i kreditne kartice samo uz ličnu kartu i jedan dolazak u poslovnicu