Ekonomija     | 15.12.2023. 13:18 |

AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

FENA Darinka Mitrović, Foto: Arhiv

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - AS Holding jedina je kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je nakon dugog i pažljivog procesa selekcije u projektu CIPE - "Success Stories of Family-Owned Businesses in Central and Eastern Europe", koji je trajao nekoliko mjeseci, odabrana kao istaknuti predstavnik iz Bosne i Hercegovine koji posluje u skladu sa ESG standardima, posvećen transparentnom i društveno odgovornom poslovanju.

Predsjednik Uprave AS HOLDING d.o.o. Rusmir Hrvić  izjavio je za Fenu da su ponosni na tu činjenicu i da je ova nagrada rezultat posvećenosti AS Holdingovih zaposlenika visokim standardima poslovanja.

- Želimo da se zahvalimo i Američkoj privrednoj komori Bosne i Hercegovine koji su nam dali priliku da predstavimo našu kompaniju i radujemo se zajedničkoj saradnji u budućnosti – dodao je Hrvić.

Pod „krovom“ AS HOLDING-a je 16 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda njihovog portfolija.

Već nekoliko godina u nizu zauzimaju najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH. Skupa, sa svojim članicama, zapošljava  više od 4.500 ljudi, sa tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Domaće Kent napolitanke osvajaju EU tržište

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana