Bosna i Hercegovina     | 22.01.2024. 09:36 |

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

FENA Jasna Avdibegović, Foto: Ilustracija

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" i jutros vrše preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom na svim prioritetnim dionicama na području Sarajeva - kazao je Feni glasnovogornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.  

Na terenu je 46 vozila koji su angažirani na čišćenju i posipanju saobraćajnica.

- S obzirom da se temperature spuštaju i do -15 stepeni forsirano je korištenje mokrog postupka koji spriječava nastanak poledice na temperaturama do -25 stepeni - kazao je Ramić.

Angražirano je i 100 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare, mostove i druge javne površine koje koriste pješaci na području općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo. Na području Općine Novi Grad ručno održavanje trotoara, pješačkih prostora vrši firma Lokom.

Ramić je kazao kako je na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad zabilježen problem, gdje stanovnici rubnih dijelova izbacuju snijeg iz svojih avlija i sa krovova na već očišćenu saobraćanicu. Kako je kazao, to je posebno registirano u naseljima Buća Potok, Boljakov Potok, Briješće. 

- Na određenim lokacijama na četiri gradske općine primjećeno je površinsko oticanje vode, gdje Zimska služba preventivno vrši posipanje s ciljem sprječavanja nastanka poledice. Postoji 40-ak lokacija na kojima se javlja ovaj problem - kazao je Ramić. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

KJKP "Rad" - Obustava saobraćaja na dionici ceste Dariva - Hreša 19. i 20. jula

U preduzeću 'Rad' prigodan program o važnosti zaštite okoline i pravilnog odlaganja otpada

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu