Ekonomija     | 28.02.2024. 09:48 |

Globalna investicijska kompanija IHC postavila AI Advisor na mjesto promatrača u Upravnom odboru 

FENA Internet, Foto/ WAM

ABU DHABI, 28. februara (FENA) - U značajnom potezu, International Holding Company (IHC) sa sjedištem u Abu Dhabiju, globalna multisektorska investicijska kompanija, najavila je otvaranje nove pozicije promatrača u Upravnom odboru za ''Umjetnu inteligenciju (AI) Observer'' pod nazivom ''Aiden Insight''. Ova strateška inicijativa pozicionira IHC kao pionira u korištenju umjetne inteligencije za korporativno upravljanje i donošenje odluka.

Tom prilikom, H.H. Sheikh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, predsjednik IHC-a, rekao je da odluka kompanije da imenuje 'Aiden Insight' kao promatrača Odbora za umjetnu inteligenciju dokaz je IHC-ove predanosti inovacijama i vodstvu koje ide naprijed, navodi novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM. 

- 'Aiden' će nam pružiti neusporedivu analizu podataka i strateške uvide, osiguravajući da IHC ostane na čelu razvoja industrije i nastavi isporučivati vrijednost našim dionicima – rekao je on.

Ovu revolucionarnu inicijativu IHC-a pokreću vodeće AI sposobnosti G42 u saradnji s Microsoftom, postavljajući nove standarde za izvrsnost u razvoju umjetne inteligencije u domeni poslovanja i ulaganja.

Koristeći najveći AI kompjuterski sistem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, G42, razvijaju 'Aiden' da služi kao promatrač IHC odbora, sa sposobnošću kontinuirane obrade i trenutne analize desetljeća poslovnih podataka, finansijskih informacija, tržišnih trendova i globalnih ekonomskih pokazatelja.

S fokusom na transparentnost, inovativnost i etičke poslovne prakse, 'Aiden' utjelovljuje vrijednosti i napredni pristup za koji se zalaže IHC.

Uloga 'Aiden Insighta' obuhvatit će širok raspon odgovornosti, uključujući kontinuiranu analizu podataka, procjenu rizika, podršku strateškom planiranju, praćenje inovacija te praćenje etike i usklađenosti. 'Aiden' će prisustvovati sastancima odbora IHC-a kao promatrač bez prava glasa, nudeći uvide u stvarnom vremenu za informisanje rasprava i usmjeravanje odluka.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Cvijanović u Abu Dabiju s ministrom el Sajegom: Ogroman prostor za poboljšanje saradnje

Putin se sastao s Al Nahyanom: UAE glavni trgovinski partner Rusije u arapskom svijetu

Predsjednik Crne Gore: UAE jedna od zemalja koja je najviše predana klimatskim akcijama

Promo

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!

Započnite proljećnu avanturu uz odlične telefone iz m:tel ponude

Pobjednici App natjecanja sudjelovali na OFFF festivalu u Barceloni