Servisne informacije     | 04.03.2024. 06:54 |

Na pojedinim putevima oprez zbog magle, odrona i jakih udara vjetra

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a zbog magle i smanjene vidljivosti izdvajaju se putni pravci Gračanica-Tuzla-Zvornik, Banovići-Živinice-Dubrave i Kladanj-Vlasenica. Upozorava se i na učestale odrone kamenja na kolovoz, na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča i Kupresa i na povremeno jake udare vjetra.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Sutra (05.03.) ujutro kreću radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 12 tona koristiće alternativne pravce Foča-Ustikolina-Grebak-Zagor-Delijaš-Trnovo i Foča-Ustiprača-Rogatica-Sarajevo.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana