Servisne informacije     | 30.03.2024. 07:52 |

Pretežno suh kolovoz, učestali odroni na brojnim dionicama

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno suh kolovoz. I dalje se upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, od danas vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Zenica-Žepče, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Povodom vjerskog praznika Uskrsa večeras od ponoći do 24 sata 01.04. zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu