Servisne informacije     | 16.04.2024. 08:30 |

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

FENA Saopćenje, Foto/ ilustracija

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na dijelu sjevera, istoka i jugoistoka je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 6; Široki Brijeg i Zvornik 12; Sokolac i Zenica 13; Doboj, Ivan-sedlo i Tuzla 14; Banja Luka, Drvar, Livno i Mostar 15; Bijeljina i Trebinje 17; Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 18; Bugojno, Gradačac i Sanski Most 19; Neum 20 i Bihać 21.

Danas u prvom dijelu dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku i jugo koje će usloviti više temperature zraka. Od sredine dana postepeno pogoršanje vremena sa sjeverozapada koje će usloviti zahlađenje i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. U Bosni u nizinama prvo će padati kiša koja u večernjim satima i tokom noći na srijedu može prelaziti u susnježicu ili snijeg, a u višim područjima će padati samo snijeg. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg može padati na planinama.

Vjetar umjeren i jak, južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, sa dolaskom padavina u opadanju.

U Sarajevu veći dio dana umjerena naoblaka. Jače naoblačenje i kiša se očekuju u večernjim satima. U noći na srijedu može padati i susnježica. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Danas prvi dan proljeća

Promo

Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite