Servisne informacije     | 16.04.2024. 14:19 |

Sutra kiša i susnježica, na planinama snijeg, dnevna temperatura od 5 do 16 stepeni

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama.

Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili kišom. Prestanak padavina poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, najviša dnevna oko 6 stepeni.

Danas je u drugoj polovini dana jače naoblačenje postepeno zahvatilo Bosnu i Hercegovinu i uslovilo zahlađenje i padavine širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 9 stepeni; Prijedor 14; Ivan Sedlo 17; Sanski Most 18; Livno i Sokolac 19; Gradačac i Trebinje 21; Doboj, Sarajevo i Široki Brijeg 22; Banja Luka, Drvar i Neum 23; Bugojno, Mostar, Srebrenica i Zenica 24; Bihać i Tuzla 25; Bijeljina i Zvornik 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog azvoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije