Bosna i Hercegovina     | 16.04.2024. 14:59 |

Općina Novo Sarajevo nabavila dva putnička vozila za potrebe PU Novo Sarajevo

FENA Hasan Selhanović, Foto: Amer Kajmović

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Općina Novo Sarajevo putem Službe za civilnu zaštitu izvršila je nabavku dva putnička vozila (VW Polo i VW Caddy kombi) za potrebe Policijske uprave Novo Sarajevo u cilju efikasnog vršenja redovnih zadataka, podizanja sigurnosne situacije na viši nivo, kao i djelovanja u slučaju nastanka eventualne prirodne i druge nesreće.

Tim povodom u prostorijama Auto salona AC Quattro načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i policijski komesar, generalni inspektor policije Fatmir Hajdarević potpisali su Ugovor o dodjeli na korištenje vozila Policijskoj upravi Novo Sarajevo.

Svečanoj primopredaji policijskih vozila prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Po riječima načelnika Tanovića, uspjeli su da realizuju ovaj vrlo značajan projekat za Općinu i Policijsku upravu Novo Sarajevo. 

- Iznašli smo mogućnost da obezbijedimo oko 100.000 KM i nabavimo dva namjenska vozila za PU Novo Sarajevo. Na ovaj naćin poboljšavamo njihovu spremnost, bezbjedonosnu gotovost  i sve ono što oni trebaju u narednom periodu da odgovore na sve zahtjevnije zadatke koji su pred njima, a tiču se bezbjednosne situacije u Općini Novo Sarajevo te Kantonu Sarajevo - kazao je načelnik Tanović.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica zahvalio je Općini i pohvalio ovaj način pomaganja Policijskoj upravi Novo Sarajevo. 

- Na ovaj način daje se konkretna podrška, dva automobila za potrebe naše policije koji će zaista poboljšati operativnost rada pripadnika policije na području Općine Novo Sarajevo, ali svakako i u situacijama kada je potrebna zaštita i spašavanje, prilikom elemetarnih nepogoda ili nečega sličnog. Ova će sredstva poslužiti i civilnoj zaštiti stanovništva, tako da je ovo korist za MUP KS, ali i za općinu Novo Sarajevo, za stanovnike i sigurnost svih nas - kazao je Katica.  

Načenik PU Novo Sarajevo Dejan Barić zahvalio je načelniku i njegovim službama, naglasivši da će donacija značajno doprinijeti radu Policijske uprave Novo Sarajevo.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gagne: Međugorje i Čitluk primjeri kako odgovarati na pitanje prihvaćanja izbjeglica (VIDEO)

EU donirala terensko motorno vozilo MUP-u BPK Goražde  

Kompanija EMKA donirala vozilo za odvoz smeća JKP „6.mart“ Goražde

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'