Servisne informacije     | 18.04.2024. 07:10 |

Mokar kolovoz, oprez zbog od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - U bosni i Hercegovini kolovoz je jutros vlažan, odnosno mokar. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Danas i sutra, zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina, od 08 sati ujutro do završetka radova biće obustavljen saobraćaj i to: u smjeru Tarčin-Bradina danas, a u smjeru Bradina-Tarčin sutra (19.04.).

U toku je zamjena rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Do kraja sedmice izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega će se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel