Ekonomija     | 20.05.2024. 15:58 |

Dvadesetak turističkih novinara iz regije obišli brojne lokacije u Posušju i Ljubuškom

FENA Foto: FENA

LJUBUŠKI, 20. svibnja (FENA) – Na poziv Općine Posušje i Turističke zajednice Grada Ljubuškog dvadesetak turističkih novinara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije boravili su protekla četiri dana u studijskom posjetu ovom dijelu Zapadnohercegovačke županije.  

Domaćini su novinarima iz regije prezentirali gastronomsku ponudu Hercegovine, a posjetili su i prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti na širem području Posušja i Ljubuškog. Između ostalog, turistički novinari iz četiri zemlje srednjovjekovno nalazište stećaka i starog mosta na Ričini, vodopad Žukovicu, Golf klub Posušje, crkvu sv.Ilije i muzej u Masnoj Luci, Park prirode Blidinje, Muzej „U kući oca moga“, Ravlića pećinu, Avanturistički park Peć Mlini, Muzej duhana Tabak, slap Koćušu, vodopad Kravice, vinariju Begić, arheološki lokalitet Rimski logor Gračine...

Novinari iz regije su iznijeli vrlo pozitivne utiske sa studijskog putovanja po Posušju i Ljubuškom, hercegovačkih lokalnih zajednica koje su do sada i ponajviše uradile na promociji svoje turističke ponude.

-Ovaj dio Hercegovine doista ima što ponuditi turistima. Bila bi šteta da ne nastave s aktivnostima na promociji prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti i naravno bogate i raznolike gastronomske ponude. Bez aktivnih turističkih zajednica, kakva je ona u Ljubuškom, teško je sve ovo kvalitetno u zapadnoj Hercegovini promovirati i pretvoriti u konkretne turističke proizvode, ističe predsednik Udruge turističkih novinara Srbije (FIJET), Đorđe Mihajlović koji, kao i ostali novinari koji su sudjelovali u studijskom posjetu, posebno ističe gostoljubivost domaćina.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Promo

m:tel kampanja 'Nema brige za gige' nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije

M;:tel ponosni prijatelj Sportskih igara mladih u BiH

Poziv na seminar 'Ekosistem gaming industrije i kako ga podržati'