Ekonomija     | 31.05.2024. 15:18 |

Hemofarm - 64 godine uspješnog poslovanja i razvoja

FENA Promotivni tekst, Foto/ Hemofarm

VRŠAC, 31. maja (FENA) - Regionalni farmaceutski lider, kompanija Hemofarm obilježila je, u ritmu zdravog života, 64 godine uspješnog poslovanja i razvoja.

Hemofarm, koji je od 2006. godine dio STADA grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, nastavlja da obara postojeće i postavlja nove rekorde sa 347 miliona proizvedenih pakovanja ili 7,8 milijardi jedinica u 2023.

„Pored rekordne proizvodnje koju ostvarujemo iz godine u godinu, ostali smo regionalni tržišni lideri u izuzetno izazovnom vremenu. Treću godinu zaredom Hemofarm je proglašen Najboljim poslodavcem (Top Employer) u Bosni i Hercegovini i Srbiji, dok je u isto vrijeme STADA grupa proglašena za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim terapijama“, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju na ovim prostorima, kompanija je, prošle godine predstavila jedan od svojih najvažnijih projekata -  STADA EXPO, multimedijalnu mobilnu platformu. Tokom svoje četvoromjesečne turneje kroz četiri evropske zemlje izložba je predstavljena u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Crnoj Gori, pružajući jedinstveno iskustvo posjetiocima da dožive održivi razvoj na djelu.

„Upravo slijedeći put održivog razvoja, težimo da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju cjelokupnog društva i edukujemo druge na tom putu.  Naše jasno opredjeljenje je da idemo neutabanim  stazama. Kroz Fondaciju Hemofarm veoma aktivno djelujemo na podizanju svijesti društva o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i boljeg tretmana osoba sa mentalnim poteškoćama. Uz to, prošle godine smo kampanjom „Najvažniji poziv u životu“ još jednom jasno i glasno podržali povećanje broja transplantacija i svijest o važnosti doniranja organa. Regionalno, različitim kampanjama,  podižemo svijest o važnosti zdravlja i preventivnih pregleda, kroz poruku - Pregledaj se“, istakao je Zeliger.

Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a 64 godine kasnije kompanija broji oko  4500 zaposlenih i posluje globalno, na četiri kontinenta. Proizvodni pogoni Hemofarma nalaze se u Vršcu, Šapcu, Dubovcu, Banjaluci (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora). Nezavisna agencija Sustainalytics svrstala je STADU među top 6% farmaceutskih kompanija širom svijeta po pitanju ESG.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hemofarm - Podrška roditeljskim kućama u BiH

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima