Servisne informacije     | 22.06.2024. 08:35 |

Izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza zbog Povorke ponosa

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja "BiH povorke ponosa 2024" danas od 16.00 do 22.00 sata doći do izmjena u javnog gradskog prevoza. 

Tramvajski saobraćaj odvijat će se na relaciji Ilidža – Čengić Vila.

Trolejbuske linije 102 Otoka –Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji odnosno vozila na ovim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice.

Autobuske linije 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševići djelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

Privremenu obustavu saobraćaja za vrijeme prolaska kolone učesnika manifestacije vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada, naovodi se u saopćenju Službe za odnose sa javnošću KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza zbog povorke ponosa

Izmjena režima saobraćaja u odvijanju javnog gradskog prevoza

Privremena obustava saobraćaja u Zvorničkoj ulici u utorak od 18.00 do 24.00 sata

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima