Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 13:47 |

Služba za boračka pitanja Općine Ilidža počela identifikaciju korisnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.januara (FENA) - Služba za boračka pitanja Općine Ilidža započela je identifikaciju korisnika lične i porodične invalidnine te su svi korisnici dužni po dobijanja poziva u roku od sedam dana javiti se u službu s rodnim listom i ličnom kartom, svakih šest mjeseci, da potpišu izjavu o identifikaciji.

Iz Općine objašnjavaju da je, ukoliko korisnik boravi van područja općine Ilidža koja vrši njegov obračun sredstava invalidnine, potrebno svakih šest mjeseci svom nadležnom organu dostaviti ovjerenu izjavu o izvršenoj svakoj identifikaciji.

To podrazumijeva izjavu ovjerenu od općinskog organa u drugoj općini u FBiH odnosno općini koja se nalazi u Republici Srpskoj.

- Ako korisnik stalno boravi u inostranstvu obavezan je dostaviti ovjerenu izjavu koju ovjerava nadležni notarijat. Identifikacija je potrebna da bi ove službe mogle pratiti statusne promjene korisnika, a zbog kontrole izvršavanja Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica – rečeno je.

Ukoliko se korisnik ne odazove pozivu za dostavljanje spomenute izjave o životu ili ne pristupi neposrednoj identifikaciji, provostepeni organ je dužan do pribavljanja, zaključkom o privremenoj obustavi, obustaviti isplatu stečenih prava, navodi se u saopćenju Općine Ilidža.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu