Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 15:15 |

Crveni križ Zenice - U toku nova akcija darivanja krvi

FENA

ZENICA, 30.januara (FENA) - Gradska organizacija Crvenog križa Zenice u saradnji s Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica organizirala je dvodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata na bolničkom liječenju.

"Ovo je u ovoj godini druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organiziramo s građanima Zenice, a u planu nam je da za ovu godinu prikupimo ukupno 800 doza krvi. Želimo istovremeno da uključimo što više mladih u dobrovoljno davalaštvo krvi i to će nam biti jedan od važnijih zadataka koji želimo ostvariti", kaže sekretar zeničkog Crvenog križa Mirela Hodžić.

Tokom prvog dana medicinski timovi Transfuzijskog centra prikupili su 15 doza, a u planu je da se tokom trajanja akcije ukupno prikupi 50 doza ove dragocjene tečnosti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Goraždu veliki odziv građana za dobrovoljno darivanje krvi

ZDK - Dvije stotine policijskih službenika dobrovoljno daruje krv

Facultasova promotivna kampanja podiže svijest o važnosti darivanja krvi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu