Ekonomija     | 14.02.2018. 18:35 |

Centrotrans od ponedjeljka uvodi nove linije za rubna područja općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Na sastanku koji je danas u Općini Centar Sarajevo organizovao načelnik Nedžad Ajnadžić s predsjednicima i sekretarima mjesnih zajednica Betanija-Šip, Hrastovi-Mrkovići, Pionirska dolina, Nahorevo i Soukbunar i generalnim direktorom Centrotransa Safudinom Čengićem dogovoreno je da će na linijama za rubna područja općine Centrotrans organizovati prijevoz već od narednog ponedjeljka.

Načelnik je iskazao puno razumijevanje za opravdano nezadovoljstvo građana koji su sinoć blokirali saobraćaj na Kromolju kako bi istakli svoj revolt zbog lošeg prijevoza na toj liniji.

Ajnadžić je od predstavnika navedenih mjesnih zajednica zatražio da hitno održe zborove građana na kojim bi bila izvršena analiza funkcionisanja javnog prijevoza i istaknuti zahtjevi u vezi sa mogućim rješenjem nagomilanih problema u toj oblasti.

Zatražio je od firme Centrotrans hitan odgovor na rješavanju ovih problema, jer je svako daljnje odgađanje zahtjeva građana za uredan prijevoz neprihvatljivo.

Čengić je u cjelosti prihvatio zahtjeve načelnika Ajnadžića i iskazao spremnost da ta firma pokrene prijevoz građana svojim vozilima na linijama za Nahorevo, Kromolj-Poljine, Podhrastove, Breku i Bare, tako što će Centrotransova vozila saobraćati tim linijama svakih sat vremena od 6 do 21 sati svakog dana, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Centrotrans - Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica od 1. aprila

Centrotrans - Od 1. januara redovna noćna linija na relaciji Baščaršija - Vogošća

Centrotrans - Od sutra autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu