Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 12.03.2018. 15:02 |

Predstavnici UEFA-e sutra na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Predstavnici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) sutra će obići stadion 'Asim Ferhatović Hase' povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Osim najavljene delegacije UEFA-e također će biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Općine će prezentirati konkretne korake na modernizaciji stadiona na Koševu, koje je poduzela ova lokalna zajednica u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, za šta su zajedno izdvojili iznos od milion konvertibilnih maraka. 

U okviru sastanka na stadionu na Koševu načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor sa odabranim izvođačem radova koji će biti zadužen za pojačanje rasvjete na reflektorima na stadionu 'Asim Ferhatović Hase', što je jedan od uvjeta za odigravanje međunarodnih utakmica koje su propisale FIFA i UEFA, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

UEFA preselila utakmicu između Izraela i Islanda u Budimpeštu

Zvonimir Boban napušta visoku poziciju u UEFA-i

Vučić: Nacionalni stadion bit će završen do 1. prosinca 2026. želimo na njemu finale Lige Europe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu