Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 18:48 |

Vlada HNŽ: Smanjenjem pristojbi do povećanja koncesionara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. ožujka (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u petak usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim pristojbama s tarifom upravnih pristojbi. Izvršene izmjene odnose se na smanjenje pristojbi iz područja industrije, energije, rudarstva i geologije koje će biti prihvatljivije budućim koncesionarima te se očekuje povećanje broja zahtjeva za dodjelom koncesija.

Usvojena je, također, Odluka o nabavi policijskih odora u iznosu 512.800 maraka, čime se nastavljaju aktivnosti na opremanju policijskih snaga u HNŽ-a, navodi se na službenim stranicama županijske vlade.

Na prijedlog Županijskog javnog pravobraniteljstva, Vlada je, nastavljajući proces rješavanja zahtjeva sukladno izvršnim sudskim rješenjima, donijela Odluku o pokretanju postupka za zaključenjem ugovora o izvansudskim nagodbama za sve tražitelje koji su se prijavili po drugom javnom pozivu, a čija su potraživanja postala pravosnažna do kraja 2013. godine. Ugovori u ukupnom iznosu od oko 3 milijuna maraka bit će realizirani tijekom 2018. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju visine naknade za podmirenje troškova pokopa u iznosu od 860 maraka za osobe koje su korisnici stalne novčane pomoći i za osobe smještene u ustanovu socijalne skrbi ili u drugu obitelj, za koje troškove smještaja plaća Županija.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Agencije za privatizaciju HNŽ-a za proteklu godinu u kojem su naznačene najbitnije aktivnosti Agencije u tzv. velikoj i maloj privatizaciji, kao i obveze u svezi sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

Uz usvajanje Izvješća o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Izvješća o prikupljanju i korištenju sredstava ostvarenih temeljem posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, Vlada je usvojila i ažurirani Plan zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća u HNŽ-u.

Također, usvojeno je i Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godinu, te dana suglasnost na Plan rada Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" u Stocu za 2018. godinu.

Nikica Markić, ravnatelj istaknuo je značajan doprinos Vlade u radu Doma, posebno zahvalivši na donaciji u iznosu od 300.000 maraka koja će biti iskorištena za proširenje kapaciteta ustanove.

Iz resora Ministarstva gospodarstva Vlada je usvojila informacije o realiziranju prometa naftnih derivata i elektroenergetske bilance za 2017. godinu, te planove prometa naftnih derivata i proizvodnje i potrošnje električne energije za 2018. godinu.

Vlada je usvojila Program utroška sredstava Ministarstva za pitanja branitelja i dala suglasnost Ministarstvu za pokretanje postupka javne nabave za usluge banjsko-klimatskog liječenja.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojena je Informacija o Programu utroška namjenskih sredstava vodnih naknada za 2017. godinu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg-Bosne kod predsjednice Vlade HNŽ-a

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu