Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.03.2018. 13:21 |

Sukobi hindusa i muslimana u Indiji, troje mrtvih

FENA Internet

KOLKATA, 27. marta (FENA) - Sukob između pristalica vladajuće stranke premijera Narendra Modi i opozicije prerasli su u nasilje između hindusa i muslimana, pri čemu su tri osobe ubijene, a deseci su povrijeđeni u dva dana nasilja, prenosi Reuters.

Problemi u istočnoj državi Zapadni Bengal počeli su u nedelju tokom vjerske procesije. Više od 100 osoba je privedeno, a policija je rasporedila snage na više lokacija.

– U toku su brojna hapšenja – rekli su lokalni zvaničnici.

Opasnost od etničkog i vjerskog nasilja u najvećoj demokratiji na svijetu je stalna briga. Tenzije između hindusa i muslimana su povišene nakon što je 2014. Modijeva hinduska nacionalistička stranka preuzela vlast. Vladajuća stranka optužuje muslimane da su izazvali nasilje, a Reuters navodi da nije dobio komentar lokalnih muslimanskih organizacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Indijska policija ubila 13 moističkih pobunjenika

Indijske opozicione stranke protestiraju protiv hapšenja istaknutog lidera pred izbore

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu