Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 12:31 |

Građani biraju najbolje u zdravstvu,proglašenje na Evropski dan prava pacijenata

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Udruženje za razvoj društva "Kap" obilježit će 18. aprila Evropski dan prava pacijenata prezentiranjem rezultata istraživanja o efikasnosti sistema rješavanja prigovora i žalbi unutar zdravstvenih ustanova na svim nivoima i o zadovoljstvu pacijenata uslugama u javnim zdravstvenim institucijama s preporukama o unaprjeđenju implementacije Zakona o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

Na konferenciji "Moje pravo" bit će upriličeno i proglašenje najboljih u zdravstvu.

Iz Udruženja 'Kap' navode da je pacijentima i građanima omogućeno da daju glas zdravstvenom radniku i zdravstvenoj instituciji na nivou Federacije BiH i Republike Srpske za 2018. godinu, za koje smatraju da zaslužuju javno priznanje i pohvale za rad.

Istog dana, volonteri i studenti medicinskih fakulteta u BiH dijelit će brošure o Zakonu o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata, zdravstvenim ustanovama, građanima i pacijentima u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

Cilj kampanje je informiranje pacijenata i ostalih građana o njihovim zakonskim pravima, obavezama i odgovornostima koje imaju tokom boravka u zdravstvenim ustanovama da bi se doprinijelo podizanju svijesti i poboljšanju kvaliteta usluga u zdravstvenim institucijama u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu