Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 03.05.2018. 11:19 |

Festival košarke u Starom Gradu i manifestacija 'Dan dječije radosti'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - U sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad sutra će biti održan Festival košarke koji je zamišljen kao "Final six", odnosno finalni turnir svih šest ekipa osnovnih škola iz Starog Grada.

U planu je i organizacija takmičenja učenika Zavoda za djecu sa posebnim potrebama Mjedenica, te takmičenje vijećnika Općine Stari Grad u izvođenju slobodnih bacanja. Na kraju manifestacije, bit će podijeljene nagrade najuspješnijm ekipama i pojedincima za sezonu 2017/2018.

Osim Festivala košarke, planirana je i manifestacija "Dan dječije radosti". Program je namijenjen uzrastu do šest godina, te program za osnovce uzrasta od osam do trinaest godina. U jednom dijelu ulice Štrosmajerova mališane tog dana zabavljat će animatori i omiljene maskote likova iz dječijih crtića: Spiderman, Hulk, Elsa, Ana, Olaf, Mickey i Minnie Mouse i drugi, dok će se oni najhrabriji okušati i u hrvanju sa Super sumo hrvačima.

U okviru Dana Općine Stari Grad održavat će se još jedan sadržaj prilagođen najmlađoj populaciji, a to je Festival dječije umjetnosti FEDU. Mališani koji tog dana budu u Štrosmajerovoj ulici moći će učestvovati i u kiparskim radionicama i filcanju vunom kroz radionicu izrade skulptura od vune na osnovu predloška bajke o proljeću koju će im pripovijedati glumica Tatjana Šojić, najavljeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu