Kultura     | 30.05.2018. 20:52 |

Građanima predstavljen projekt 'Mostar EPK 2024'

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 30. svibnja (FENA) - U okviru kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine (Projekt EPK Mostar 2024) u srijedu navečer u Mostaru je započeo projekt "Forum na Šetnici/Šetalištu" kako bi se što više građana tog grada upoznalo sa samim projektom, odnosno procesom kandidature za tu prestižnu titulu.

Koordinator Tima za izradu aplikacije Mostar-Europska prijestolnica kulture Mustafa Alendar kazao je u izjavi za medije kako je cilj Foruma što masovnije uključivanje građana u sami projekt.

- Što više građana upoznamo s tim kakav je ovo projekt, kao i o tome kako se oni mogu uključiti, doprijeti i utjecati na projekt, time će njegova eventualna uspješnost biti veća – istaknuo je Alender.

Dodao je kako je dosadašnja uključenost građana dosta velika i čak iznad prosjeka.

Alender je podsjetio kako je Studio za izvedbene umjetnosti, kao nositelj tehničkih i operativnih poslova u kandidaturi Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine raspisao Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta "Mostar EPK 2024".

Grad Mostar je zajedno s Forumom 2024, neformalnim tijelom koje okuplja djelatnike iz kulture, poduzeo niz aktivnosti u pripremi kandidature među kojima je izrada kulturnog programskog koncepta koji se temelji na temama interkulturalnost, reurbanizacija, migracije i inovacije, objedinjenih u okviru krovnog slogana kandidature "Obala budućnosti".

Namjera je od Mostara stvoriti prostor kojeg će oblikovati dinamika i otvorenost, a u kojemu će kultura imati transformativni učinak na svijest građana, društvene odnose, ali i na fizički izgled grada.

"Forum na Šetnici/Šetalištu" redovito će se održavati do 19. srpnja, i to u organizaciji Tima za izradu aplikacije Grada Mostara, Foruma 2024, Studija za izvedbene umjetnosti i Grada Mostara, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić".

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel