Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 13:15 |

Vlada HNŽ-a usvojila Program ranog otkrivanja raka dojke

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na današnjoj sjednici Program ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022. na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi te osigurala potrebna sredstva za njegovu provedbu.

Program će biti podržan softverski tako što će putem platforme sve slike biti u digitalnom obliku i dostupne liječnicima specijalistima bez obzira gdje se nalazili. Probir će biti anoniman i osigurat će najviši stupanj zaštite osobnih podataka, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Županijski program temelji se na europskim smjernicama za osiguranje kvalitete probira - skrininga i dijagnostike raka dojke s ciljem otkrivanja raka dojke u početnom stadiju, čime se omogućuje smanjenje smrtnosti te produljenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih.

Programom će biti obuhvaćeno 32.000 žena od 45 do 69 godina bez obzira na status zdravstvenog osiguranja te je njegovim usvajanjem Vlada HNŽ-a postala lider BiH na području preveniranja raka dojke, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu