Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 12:43 |

U Travniku predavanje 'Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 24. listopada (FENA) - Putopisno predavanje "Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne" bit će održano večeras u Travniku, u okviru manifestacije "Andrićevi dani".

Radi se o putopisu Maiann Suhner, botaničarke iz švicarskog grada Neuchâtela, koja je vozeći bicikl iz Švicarske stigla do BiH, te je u Travniku, krajem 2016. godine, okončala dugo putovanje.

- Uz foto slajdove, kao kroz dnevnik putovanja, zavodljivim pripovijedanjem Maiann Suhner nas vodi kroz predjele koje je proputovala i upoznaje s ljudima koje je sretala - priopćili su organizatori.

Putopisno predavanje nadahnuto je kazivanjem o spremnosti da se napusti zona svakodnevnog komoditeta i sigurnosti radi usamljeničkog traganja za novim i nepoznatim.

Predavanje će biti održano u 19 sati u Zavičajnom muzeju u Travniku.

Manifestacija "Andrićevi dani" trajat će do 9. studenoga, a u čijem se okviru održavaju promocije knjiga, predavanja, koncerti, te kazališne predstave.

"Andrićevi dani" utemeljeni su 1976. godine, a organizatori manifestacije su Zavičajni muzej Travnik, Gradska biblioteka, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Centar za kulturu, Katolički školski centar (KŠC) "Petar Barbarić" i HKD "Napredak" Travnik.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu