Bosna i Hercegovina     | 07.01.2019. 09:38 |

Služenjem svečanih liturgija pravoslavni vjernici u Mostaru dočekali Božić

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 7. siječnja (FENA) - Paljenjem badnjaka i služenjem ponoćnih svečanih liturgija pravoslavni vjernici s područja Mostara dočekali su blagdan Božić. 

 Božićne liturgije služene su u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u crkvi u Bijelom Polju, manastiru Žitomislić, crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju te u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

 Mostarski paroh Radivoje Krulj predvodio je ponoćnu božićnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, a u svojoj propovjedi je naglasio kako je sve nastalo ljubavlju Božjom te kako se sila Božja pokazuje savršenom u nemoći. 

 Između ostaloga, vjernicima je poručio kako je u bolesniku, beskućniku, susjedu, u migrantima, ustvari sam Krist te da je "naš odnos prema njima tako odnos prema njemu". 

 Drugog dana pravoslavnog Božića, 8. siječnja, održat će se tradicionalni božićni koncert i prijem u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

 Koncert na kojemu će nastupiti glazbeni sastav "Katera", s početkom u 20 sati, organizira Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle" Mostar.

 Uoči koncerta u Galeriji kraljice Katarine održat će se božićni prijem za visoke zvanice, čiji je domaćin vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu