Kultura     | 10.01.2019. 11:39 |

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar po uzoru na bečki

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. siječnja (FENA) - Simfonijski orkestar Mostar održat će 21. siječnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače 'Novogodišnji koncert' po uzoru na onaj u Beču te tako donijeti dašak bečkog glamura i ove godine u Mostar.

Čak 54 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Beograda predvođeni, kao i prošle godine, bečkim maestrom Giuseppeom Terzom donijet će hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

''Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski su simfoničari ove godine u program uvrstili i prigodna djela Berlioza i Rossinija'', navode iz Simfonijskog orkestra Mostar, uz napomenu kako su ples balerina, zvučni i vizualni efekti, cvjetni ugođaj... samo neke od dodatnih poslastica za publiku.

Organizatori napominju kako je riječ o gigantskom koncertu kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi, priopćeno je iz Kosače.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu